SALTIMBOCCA MED RAGU PÅ STORA VITA BÖNOR, FÄNKÅL, SVARTKÅL OCH BRYNT SALVIASMÖR

SALTIMBOCCA MED RAGU PÅ STORA VITA BÖNOR, FÄNKÅL, SVARTKÅL OCH BRYNT SALVIASMÖR

En rustik italiensk rätt som värmer i vintermörkret.

INGREDIENSER

6 skivor kalvinnanlår á ca 60 g
3 skivor lufttorkad skinka, gärna parmaskinka
6 blad salvia
2 blad svartkål
50 g smör
2 strimlade salviablad
smör till stekning
salt och peppar

Ragu på vita bönor

0.5 dl stora vita bönor, blötlagda sedan dagen innan
0.5 gul lök, skalad och delad i mindre bitar
2 dl grönsaksbuljong
0.5 liten fänkål, delad i mindre bitar
10 brytbönor, förvällda i saltat vatten
0.5 msk tomatpuré
1 timjankvistar
salt och peppar

TILLAGNING

  • Lägg de vita bönorna i en kastrull tillsammans med löken, tomatpuré, timjankvistar och slå över grönsaksbuljongen. Låt sjuda tills bönorna är möra. Plocka upp dem ur buljongen och lägg i fänkål och koka den mör. Lägg tillbaka de vita bönorna i buljongen tillsammans med skärbönorna. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  • Lägg ut kalvinnanlårskivorna på skärbrädan. Dela den lufttorkade skinkan på hälften och lägg dem på kalven. Lägg 1 blad salvia på var kalvskiva. Vik kalvskivorna på mitten och stek dem gyllenbruna i smör. Krydda med salt och peppar.
  • Bryn smöret och lägg i strimlad salvia och svartkål. Värm bönragun. Lägg upp på varma tallrikar.