SALTIMBOCCA MED RAGU PÅ STORA VITA BÖNOR, FÄNKÅL, SVARTKÅL OCH BRYNT SALVIASMÖR

SALTIMBOCCA MED RAGU PÅ STORA VITA BÖNOR, FÄNKÅL, SVARTKÅL OCH BRYNT SALVIASMÖR

SALTIMBOCCA MED RAGU PÅ STORA VITA BÖNOR, FÄNKÅL, SVARTKÅL OCH BRYNT SALVIASMÖR

En rustik italiensk rätt som värmer i vintermörkret.

INGREDIENSER

6 skivor kalvinnanlår á ca 60 g
3 skivor lufttorkad skinka, gärna parmaskinka
6 blad salvia
2 blad svartkål
50 g smör
2 strimlade salviablad
smör till stekning
salt och peppar

Ragu på vita bönor

0.5 dl stora vita bönor, blötlagda sedan dagen innan
0.5 gul lök, skalad och delad i mindre bitar
2 dl grönsaksbuljong
0.5 liten fänkål, delad i mindre bitar
10 brytbönor, förvällda i saltat vatten
0.5 msk tomatpuré
1 timjankvistar
salt och peppar

TILLAGNING

  • Lägg de vita bönorna i en kastrull tillsammans med löken, tomatpuré, timjankvistar och slå över grönsaksbuljongen. Låt sjuda tills bönorna är möra. Plocka upp dem ur buljongen och lägg i fänkål och koka den mör. Lägg tillbaka de vita bönorna i buljongen tillsammans med skärbönorna. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  • Lägg ut kalvinnanlårskivorna på skärbrädan. Dela den lufttorkade skinkan på hälften och lägg dem på kalven. Lägg 1 blad salvia på var kalvskiva. Vik kalvskivorna på mitten och stek dem gyllenbruna i smör. Krydda med salt och peppar.
  • Bryn smöret och lägg i strimlad salvia och svartkål. Värm bönragun. Lägg upp på varma tallrikar.