RÅRAKA MED GRÄDDFIL, GRÄSLÖK OCH ANSJOVIS

RÅRAKA MED GRÄDDFIL, GRÄSLÖK OCH ANSJOVIS

raraka-med-graddfil-graslok-och-ansjovis

Stekt, riven potatis, en klassiker som går att variera på många sätt. Här blir den huvudingrediensen i en sillunch.

INGREDIENSER

2 bakpotatisar, skalade
1.5 dl gräddfil
2 msk finskuren gräslök
12 ansjovisfiléer
gräslök att garnera med
smör att steka i
rapsolja att steka i
salt och peppar

TILLAGNING

  • Riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Pressa ur all vätska och krydda med salt och peppar.
     
  • Stek fyra lika stora rårakor. Stek först i rapsolja och när rårakan börjar ta färg så tillsätt smöret. vänd och stek gyllenbrun på andra sidan också. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
     
  • Lägg en råraka på varje tallrik. Skeda på gräddfil och lägg sex ansjovisfiléer på var tallrik. Skär gräslöken fint och strö den över rårakan. Vrid några varv med svartpepparkvarnen.