MAC AND CHEESE MED TOMAT, ZUCCHINI OCH LAGRAD PRÄSTOST

Image Title

En amerikansk klassiker i svensk tappning.

INGREDIENSER

4 dl kokta makaroner
1 dl mjölk
0.75 msk vetemjöl
0.5 msk smör
1 dl riven lagrad prästost
100 g zucchini skuren i mindre bitar
8 st cocktailtomater
2 kvistar timjan
1 skalade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt och peppar

TILLAGNING

  • Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en ugnsfast form. Strö över hälften av vitlöken och lägg på 2 av timjankvistarna. Ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn på 120 grader i 20 minuter.
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och låt fräsa i någon minut under ständig vispning. Häll i mjölken och koka upp. Det är viktigt att röra om i botten på kastrullen hela tiden för att undvika att det bränner sig. När såsen är tjock och slät, häll i hälften av den rivna prästosten. Rör om tills osten har smält och ta kastrullen från värmen. Blanda ostsåsen med makaronerna.
  • Hetta upp en stekpanna och häll i oljan från tomaterna. Stek zucchinin gyllenbrun. Vänd ner zucchinin och de bakade tomaterna med makaronerna. Smaka av med salt och peppar. 
  • Lägg makaronblandningen i en ugnsfast form och strö över resten av den rivna prästosten. Gratinera i ugn till gyllenbrun färg.