KALVFÄRSSPETT MED SPISKUMMIN OCH GRILLAD PAPRIKA

KALVFÄRSSPETT MED SPISKUMMIN OCH GRILLAD PAPRIKA

KALVFÄRSSPETT MED SPISKUMMIN OCH GRILLAD PAPRIKA

Här gör vi en smakrik variant på shish kebab, med en kryddig paprikaröra.

INGREDIENSER

300 g kalvfärs
1 äggulor
0.5 msk spiskummin
0.5 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk finhackad persilja
2 färska buntlökar
4 blad svartkål
2 paprikor, grillade och skalade
2 pinjenötter, rostade
0.5 tsk vit balsamvinäger
0.5 msk strösocker
0.5 tsk rökt paprikapulver
0.5 msk smör
olivolja att baka färsk lök med
salt och peppar

TILLAGNING

  • Blanda kalvfärs med äggula, spiskummin, vitlök, persilja, salt och peppar. Blanda till en jämn färs. Forma färsen i 8 st cylindrar ”cigarrer” och lägg dem i en form och sätt i kyl. 
     
  • Dela buntlöken i två halvor. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Täck formen med aluminiumfolie och baka i ugn på 175 grader i ca 15 minuter eller till löken är mjuk. 
     
  • Finhacka den grillade paprikan. Lägg den i en kastrull tillsammans med pinjenötter, balsamvinäger, socker och paprikapulver. Koka på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. mer vinäger och socker. 
     
  • Grilla kalvfärsen och trä ett spett genom varje cylinder. 
     
  • Koka svartkål i saltat vatten i ca 2 minuter. Häll av vattnet och tillsätt smör. Låt smöret smälta tillsammans med svartkålen och smaka av med salt och peppar.
     
  • Lägg upp på varma tallrikar.