GAMBAS PILPIL

GAMBAS PILPIL

Image Title

Vitlöksfrästa jätteräkor får sällskap och härlig smak av en torr sherry i den här tapasrätten.  

INGREDIENSER

4 hela, stora jätteräkor med skal
½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor, skalade och skurna i tunna skivor
1 piripiri, delade på längden
½ tsk chiliflakes
1 tsk rökt paprikapulver
0.5 dl torr sherry
50 g smör
1 msk hackad persilja
0.5 citron, delad och grillad
salt och svartpeppar

TILLAGNING

  • Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och tillsätt vitlök, piripiri, chiliflakes och rökt paprikapulver. Rör runt till vitlöken börjar ta färg.  
  • Tillsätt sherry och låt reducera till hälften återstår. Lägg i smöret och låt det smälta ut.  
  • Lägg i jätteräkorna och låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt hackad persilja och grillad citron.  
  • Servera med aioli och baguette.