ENCHILADAS MED KYCKLING, PIMIENTOS PADRONES OCH JALAPEÑO

ENCHILADAS MED KYCKLING, PIMIENTOS PADRONES OCH JALAPEÑO

Image Title

Stekta pimientos padrones gör sig bra som ett snacks innan maten eller här, som ett tillbehör till heta enchiladas. 

INGREDIENSER

250 g kycklingbröst, strimlade
1 dl färskost
0.5 dl vispgrädde
1 msk picklad jalapeño
0.5 stor rödlök, skalad, halverad och finhackad
4 tortillas, vete eller majs
8 pimientos padrones
0.5 dl picklad silverlök
0.5 ½ dl gräddfil
0.5 jalapeño, tunt skuren
koriander att garnera med
olivolja att steka i
salt och peppar

TILLAGNING

  • Stek den strimlade kycklingen gyllenbrun i olivolja.  
  • Tillsätt grädde, picklad jalapeño och rödlök. Låt koka in.  
  • Ta från värmen och blanda med färskosten. Smaka av med salt och peppar.  
  • Fördela fyllningen på fyra tortillas. Lägg på de resterande tortillas på fyllningen och stek tortillan försiktigt till gyllenbrun färg på båda sidor. Lägg upp på tallrikar.  
  • Stek pimientos padrones och fördela dem på alla enchiladas. Garnera med picklad silverlök, gräddfil och jalapeños.