BRIE MED UGNSBAKADE FIKON SMAKSATTA MED PORTVIN OCH VINTERKRYDDOR

BRIE MED UGNSBAKADE FIKON SMAKSATTA MED PORTVIN OCH VINTERKRYDDOR

BRIE MED UGNSBAKADE FIKON SMAKSATTA MED PORTVIN OCH VINTERKRYDDOR

Ett smakrikt och lyxigt mellanmål eller dessert.

INGREDIENSER

150 g Brie de Meaux eller annan Brieost
2 färska fikon
1 dl portvin
0.5 dl strösocker
0.5 kanelstång
1 stjärnanis
0.5 kryddnejlika

TILLAGNING

  • Ta ut Brieosten från kylen och dela den i 4 bitar. Låt den bli rumstempererad (kan ta upp till 2 timmar). Koka upp portvin med socker och kryddor.
  • Skär ett kryss i fikonen och lägg dem i en ugnsfast form. Slå över lagen och sätt in i ugnen på 170 grader i 15 minuter.
  • Lyft upp fikonen och häll lagen i en kastrull. Koka ihop till karamellkonsistens. Slå över lagen över fikonen och låt svalna.
  • Servera gärna med något gott hårt bröd.