BERBERECHOS CON CREMA

BERBERECHOS CON CREMA


Hjärtmusslor används i många spanska rätter och gifter sig fint med vitlök och chili.

INGREDIENSER

0.5 kg hjärtmusslor
1 dl vitt vin
1 vitlöksklyftor, skalade och skurna i tunna skivor
0.5 valfri chili, skuren i tunna skivor
2 dl vispgrädde
olivolja att steka i
salt och peppar

TILLAGNING

  • Lägg musslorna i saltat kallt vatten i 30 minuter.
     
  • Lyft upp musslorna och skölj dem noga.
     
  • Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Lägg i vitlöken och rör runt. När vitlöken börjar ta färg tillsätt chili, musslor och vitt vin. Lägg på ett lock och låt koka i några minuter så att musslorna öppnar sig.
     
  • Sila ner buljongen i en annan kastrull och tillsätt grädden. Koka på medelvärme i ca 10 minuter eller till två tredjedelar återstår. Smaka av med salt och peppar.
     
  • Slå musselsåsen över musslorna och servera med citron och hackad persilja.