SALLAD NICOISE MED TONFISK, POCHERAT ÄGG OCH FÄRSKPOTATIS

SALLAD NICOISE MED TONFISK, POCHERAT ÄGG OCH FÄRSKPOTATIS

SALLAD NICOISE MED TONFISK, POCHERAT ÄGG OCH FÄRSKPOTATIS

Sältan från fisken och kaprisen gör sig perfekt tillsammans med färskpotatisen i den här sommarlunchen.

INGREDIENSER

100 g färskpotatis, tvättad
100 g väl avrunnen tonfisk i olja av bästa kvalitet
2 st ägg, pocherade
50 g haricots verts
10 kalamataoliver med kärna
1 msk kapris
6 sardeller eller ansjovis av bästa kvalitet
0.5 bifftomat, skuren i tunna skivor
0.5 liten rödlök, skalad och skuren i tunna skivor
4 kvistar frissésallad, sköljd
2 blad romansallad, sköljd
2 blad lollo rosso (rödbladig sallad), sköljd
olivolja
vitvinsvinäger
salt och svartpeppar

TILLAGNING

  • Koka potatisen i saltat vatten till den är mör. Häll av och ställ åt sidan.   
  • Koka haricots verts i saltat vatten till de är mjuka. Kyl av.  
  • Fördela frissésallad, romansallad och lollo rosso i fyra tallrikar. Lägg på potatis, haricots verts, oliver, kapris, rödlök och bifftomat.   
  • Ringla över olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Vänd runt försiktigt. Toppa med tonfisk, pocherat ägg och sardeller.