KYCKLINGVINGAR ”KOREAN BBQ” MED CHILI, SESAM OCH PONZUDIPP

Image Title

Kycklingvingar i en asiatisk fusion.

INGREDIENSER

8 kycklingvingar
1 msk sesamfrö, rostade
0.5 bit chili, tunt skuren
Sticky Korean BBQ-sås att pensla kycklingvingarna med
1/2 dl koriander, strimlad
salt och peppar

PONZUDIPP

0.5 dl majonnäs
1 msk ponzu (japansk citrusbaserad sås)

TILLAGNING

  • Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fördela kycklingvingarna på ugnsplåten. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn på 180 grader. När vingarna börjar få färg så pensla dem med BBQ-sås.
  • Pensla var femte minut i 20 minuter. Vid sista penslingen så fördela chilin på vingarna. Ta ut vingarna och lägg upp på ett fat. Strö över sesamfrö och koriander. Blanda majonnäs och ponzu och servera till som dipp.