KRISPIGA OVANLÅR AV MAJSKYCKLING

KRISPIGA OVANLÅR AV MAJSKYCKLING

Kyckling på fredag?

INGREDIENSER

300 g ovanlår av majskyckling med skinn
0.125 skalad rotselleri
200 g eller 8 små skalade persiljerötter (det går lika bra med palsternacka)
2 st skalade pärllökar
2 st skalade buntmorötter
1 st skalade och halverade bananschalottenlökar
2 buketter blomkål halverade
4 st rosenkål
2 kvistar timjan
olivolja
salt och peppar

Kapris och dillsmör

50 g rumstempererat smör
1 dl plockad dill
0.5 rågad msk kapris
0.5 msk citronsaft
salt och peppar

TILLAGNING

  • Mixa rumstempererat smör med dill och kapris. Pressa i citron och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan i rumstemperatur.
  • Lägg rotselleri, persiljerot, pärllök, buntmorot, schalottenlök, blomkål och rosenkål i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och krydda med timjan, salt och peppar. Gnid in kryddorna ordentligt.
  • Sätt in i ugn på 175 grader i ca 30 minuter eller tills grönsakerna är gyllenbruna och möra. 
  • Stek kycklingen på medelvärme i olivolja på skinnsidan till gyllenbrun färg och tills dess att skinnet är krispigt. Krydda med salt och peppar. 
  • Lägg upp på tallrikar och garnera med kapris.

TIPS - Utesluter du kycklingen blir detta en mycket god vegetarisk rätt.