JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED FÄRSKOST OCH RÅHYVLADE GRÖNSAKER

JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED FÄRSKOST OCH RÅHYVLADE GRÖNSAKER

JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED FÄRSKOST OCH RÅHYVLADE GRÖNSAKER

En värmande, silkeslen soppa med krispiga tillbehör.

INGREDIENSER

200 g skalad jordärtsskocka
1 st skalade bananschalottenlökar
2 dl grönsaksbuljong
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 matskedar Philadelphiaost naturell
0.5 msk citronsaft
salt och peppar

Råhyvlade grönsaker

0.25 fänkål
2 rädisor
1 lila morötter
0.5 bit broccoli
smörgåskrasse
olivolja
sherryvinäger eller liknande
salt och peppar

TILLAGNING

  • Skär ner jordärtsskocka och schalottenlöken i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljongen och låt koka på svag värme i cirka 10 minuter.
  • Tillsätt mjölk, grädde och färskost och koka i ytterligare 10 minuter eller tills jordärtsskockan är mjuk. 
  • Mixa i en mixerkanna till slät konsistens. Smaka av med citron, salt och peppar. Om du tycker att soppan är för tjock så späd med mjölk till önskad konsistens. 
  • Hyvla grönsakerna tunt och vänd upp dem med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera i varma tallrikar och klipp över smörgåskrasse.