HONUNGSROSTAD PUMPA MED PECANNÖT, PRÄSTOST OCH MYNTAYOGHURT
När pumpan får stå i centrum.
INGREDIENSER
0.5 medelstor butternutpumpa
0.25 dl flytande honung
2 msk rostade pumpafrön
0.5 dl rostade pecannötter
0.5 dl finriven lagrad prästost
1 dl turkisk yoghurt
1 msk finstrimlad mynta
olivolja
smörgåskrasse till garnering
salt och peppar
TILLAGNING
- Dela pumpan på längden. Gnid in den i olivolja, salt och peppar och ringla över honungen.
- Lägg pumpan i en ugnsfast form och baka den i ugn på 175 grader i ca 30 minuter, tills den är mör och gyllenbrun.
- Blanda yoghurt och mynta och smaka av med salt och peppar.
- Lägg pumpan på ett fat. Strö över pumpafrön, pecannötter och riven prästost. Garnera med smörgåskrasse och servera med myntayoghurt.